Voordelen van Glasvezel Internet

  • In tegenstelling tot xDSL of kabel netwerken heeft glasvezel geen beperkingen in download of upload snelheden. 1 Gbit/s uploadsnelheid versus maximaal 10Mbit/s bij diverse ADSL/SDSL providers. Ook beschikt u bij een glasvezel verbinding altijd over de gekochte Internet snelheid, wat bij ADSL of gedeelde kabel netwerken vaak niet zo is.
  • Bedrijventerreinen liggen vaak ver van de wijkcentrale, waardoor u bijna nooit de beloofde snelheid haalt en last kan hebben van wegvallende verbindingen. Dit is verleden tijd bij glasvezel, aangezien er niets sneller is dan licht en ongevoelig is voor afstand of invloeden van buitenaf.
  • Bij glasvezel heeft u een eigen glasvezel kabel tot in uw pand liggen, welke alleen door u gebruikt wordt. Naast het feit dat dit extreem veilig is, nl. uw verkeer loopt alleen tussen uw apparatuur en ons glasvezel netwerk, is het ook nog eens extreem snel. Er is nl geen gedeelde infrastructuur zoals bij kabel en/of draadloze netwerken, waarbij er 1 kabel het terrein op gaat en alle bedrijven gebruik maken van dezelfde kabel. Dit betreft een gedeelde infrastructuur, waarbij per tijdseenheid maar 1 bedrijf kan communiceren. Bij toenemende bandbreedte vraag zal dit beperkingen opleveren. Dit is ook de rede dat sommige kabel bedrijven in Nederland al overstappen van kabel technologie naar glasvezel technologie (bv. Delta in Zeeland). Een Ziggo zal ooit wel volgens als de investeringen in hun kabel netwerk zijn afgeschreven en de aandeelhouders opnieuw willen investeren in glasvezel …
  • Een glasvezel netwerk is een open netwerk, waardoor het eenvoudig is om meerdere verschillende dienstenaanbieders aan te sluiten op een glasvezel netwerk. Dit biedt keuze vrijheid voor de klant en concurrent, waardoor de prijzen scherp zullen blijven richting de toekomst. Dit is niet het geval bij een gedeelde infrastructuur zoals bv. de kabel, waarbij u vast zit aan deze ene aanbieder, nl Ziggo. Bent u ontevreden, kunt u helaas geen kant op …
  • Door het toenemend belang van audiovisuele communicatie vaak met ondersteuning door zware bestanden, werken in de cloud en/of VoIP cloud PBX systemen, is er veel bandbreedte met een lage delay nodig. Glasvezel biedt deze oplossing nu en in de toekomst.
  • Tijd is geld, met glasvezel hoeft u niet meer te wachten en kunt u in de cloud werken alsof u direct achter de cloud pc zit. Denk hierbij aan Office 365 in de cloud en/of netwerk opslag in de cloud.
  • Glasvezel levert een besparing op ICT kosten. Stop inkoop van automatisering en bespaar geld met cloud diensten.
  • Thuiswerken is de toekomst, glasvezel maakt thuiswerken efficiënter en effectiever.
  • Glasvezel geeft u de mogelijkheid om mee te gaan met de laatste ontwikkelingen op technologisch gebied en daarmee toekomstige winstgevendheid zeker te stellen.
  • Daarnaast zien we in de markt dat een investering in een glasvezelaansluiting vaak een positief effect heeft op de waarde van uw vastgoed.