Beheer

Glasvezelverbindingen zijn over het algemeen zeer belangrijk voor de bedrijfsvoering, aangezien tegenwoordig bijna alles vanuit het Internet en/of de cloud komt. Daarom stelt FTB Nederland hoge eisen aan de beschikbaarheid van haar glasvezelnetwerken en Internet dienstverlening. Het proactief monitoren van ons glasvezelnetwerk en onze individuele klant verbindingen, 24/7 beschikbaarheid van de storingsdienst is daarin zeer belangrijk. Daarmee worden eventuele risico’s tot een absoluut minimum teruggebracht.

Wij hebben een tweetal partners geselecteerd die ons bijstaan om een optimale dienstverlening aan te kunnen bieden.

FTB Nederland heeft het beheer en onderhoud van het actieve transport netwerk zelf in handen om zodoende accuraat te kunnen reageren in geval van problemen. Wij zijn gespecialiseerd in het monitoren, onderhouden en aansluiten van glasvezel klanten. FTB Nederland verzorgt de verschillende transport paden tussen de klant aansluiting en de verschillende diensten aanbieders in Nederland. FTB Nederland beschikt over een 24×7 NOC voor het afhandelen van storingen.

Voor het beheer en onderhoud van het glasvezelnetwerk werkt FTB Nederland samen met SPIE Telecom. Zij zijn gespecialiseerd in het regelmatig en vakkundig onderhouden van glasvezelnetwerken wereldwijd. Hoewel het bijna nooit voorkomt, zal SPIE worden ingeschakeld voor het lassen en herstellen van glasvezelbreuken daar zij over gespecialiseerde apparatuur en kennis beschikken.

Het glasvezel netwerk is een open glasvezel netwerk, wat inhoudt dat meerdere dienstenaanbieders hun diensten kunnen aanbieden over ons glasvezel netwerk. Dit biedt extra keuze vrijheid voor onze klanten en heeft u geen lock-in zoals u bij de kabel ziet, waar men vast zit aan Ziggo. Indien er sprake is van een verstoring, kunt u deze melden bij uw diensten leverancier. Deze diensten leverancier zal FTB Nederland inschakelen, indien zij over ons netwerk leveren, mocht de storing niet in hun domein liggen

Bij een storing kunt u onze contact gegevens hier vinden:

Storingen